Close

Facelift mini countryman (f60)

De MINI Countryman, de stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert met de typerende MINI uitstraling en rijbeleving, is vernieuwd. MINI zet opnieuw grote stappen op het gebied van interieurruimte, veelzijdigheid, functionaliteit en rijcomfort. De nieuwe MINI Countryman biedt keuze uit twee benzinemotoren en een dieselvariant met MINI TwinPower Turbo technologie en is er ook als plug-in hybride.

De nieuwe MINI Countryman is een pionier als het gaat om lokaal emissievrije mobiliteit in de kenmerkende stijl van MINI. De plug-in hybrideversie, de MINI Cooper SE Countryman ALL4 – 162 kW (220 pk) vermogen, gecombineerd brandstofverbruik: 1,7–2,0 l/100 km, gecombineerd energieverbruik: 13,1–14,0 kWh/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 40–45 g/km – combineert baanbrekende efficiëntie met hybride-specifieke vierwielaandrijving en de mogelijkheid om te genieten van 100% elektrische aandrijving.

De nieuwe MINI Countryman is ook leverbaar met keuze uit twee benzine- en een dieselmotor met de nieuwste MINI TwinPower Turbo technologie. Deze motoren zijn verder geoptimaliseerd en leveren vermogens van 100 kW (136 pk) tot 140 kW (190 pk), gecombineerd brandstofverbruik: 4,2-6,3 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 110-144 g/km. Eén hiervan is optioneel leverbaar met ALL4 vierwielaandrijving. De motoren voldoen al aan de emissienorm Euro 6d die pas vanaf 2021 van kracht is.

De nieuwe MINI Countryman: de highlights

-Onderscheidend frontdesign met nieuw ontworpen grille
-LED koplampen en LED mistlampen nu standaard
-LED achterlichten in Union Jack design
-Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black Exterior
-Nieuwe lichtmetalen velgen
-Nieuwste generatie motoren conform Euro 6d emissienorm
-Meerdere motorvarianten met standaard 8-traps Steptronic automaat
-Nieuw digitaal instrumentendisplay met standaard 5-inch kleurenscherm
-Nieuw ontworpen centraal instrumentenpaneel met afwerking in Piano Black High Gloss als optie
-Met leer bekleed sportstuurwiel standaard voor alle versies
-Vernieuwd aanbod van leren bekleding en interieurafwerking
-Nieuwe versie van de MINI Yours Interior Style
-MINI Connected met nieuwe functies
-Groter aanbod van originele MINI accessoires

Het is nog niet precies bekend wanneer de vernieuwde Countryman bij de Nederlandse dealers staat. De prijzen volgen ook op een later moment.