Close

MINI komt met elektrisch instapmodel

Mini breidt zijn modellengamma in 2022 uit met een volledig elektrisch instapmodel. Althans, als we de berichtgeving van het doorgaans goed geïnformeerde Engelse Autocar mogen geloven.

 

In 2011 presenteerde Mini de Rocketman Concept in Genève, een net geen 3,5 meter lang studiemodel dat vooruit leek te blikken op een model dat een stapje onder de gebruikelijke driedeurs Hatchback van het merk geplaatst zou worden. Inmiddels is het 2019 en hebben we niets meer van die auto vernomen. In 2022 komt daar volgens het Engelse Autocar verandering in, dat gesproken heeft met een niet bij naam genoemde zegsman van BMW.

Mini zou namelijk samen met zijn Chinese partner Great Wall Motors een volledig elektrisch instapmodel aan zijn line-up toe gaan voegen. Dat model zou geheel in stijl van de Rocketman een soort mini Mini moeten worden. Volgens de zegsman overweegt BMW al jaren om met een dergelijk type te komen. De vorig jaar opgerichte joint-venture tussen BMW en Great Wall, genaamd Spotlight Automotive, zou nu uitkomst bieden. Met de ORA R1 heeft Great Wall zelf een compacte EV, een auto die overigens designkenmerken vertoont van de Renault Twingo. Die R1 (foto 5 en 6) zou 350 km (NEDC) elektrisch moeten kunnen afleggen. Mogelijk dient dus het platform van dit model als basis voor de nieuwe kleine Mini.

 
Bron: Autoweek.nl