Close

de mini cabrio blijft

De MINI Cabrio is een blijvertje, zo heeft MINI aangekondigd. Na de aankondiging van een nieuwe generatie van de puur elektrische kleine auto’s van het merk, is nu een andere beslissing genomen: Het succesverhaal van de MINI Cabrio krijgt een vervolg. De ontwikkeling van een opvolger voor de enige open vierzitter in het premium segment van kleine auto’s is een uitgemaakte zaak. De bedoeling is dat het nieuwe model in 2025 wordt onthuld. “De MINI Cabrio heeft een grote en bijzonder trouwe schare fans. Dat blijkt ook uit de grote vraag naar het nieuwste, fris geactualiseerde model”, zegt Bernd Körber, hoofd van het merk MINI. “Wij zijn dan ook vast overtuigd van het succes van dit autoconcept voor de toekomst.”

Met de nieuwe editie van de MINI Cabrio, die enkele weken geleden werd gelanceerd, heeft het voor het merk typische rijplezier in de open lucht nog meer aantrekkingskracht gekregen. Het heldere en gereduceerde design geeft intenser dan ooit uitdrukking aan het extravagante charisma van de auto – vooral met de carrosserielak in de nieuwe variant Zesty Yellow die exclusief voor de MINI Cabrio verkrijgbaar is. Bovendien komen de onmiskenbare designkenmerken van de open MINI bijzonder goed tot hun recht. Het zeshoekige radiatorrooster is groter dan ooit, de standaard LED-koplampen zijn opnieuw vormgegeven, net als de Side Scuttles, de zwarte wielkastranden hebben nieuwe contouren gekregen, en de achterlichten in het opvallende Union Jack-design behoren nu tot de standaarduitrusting.

Met zijn frisse look, zijn nieuwe standaarduitrusting en optionele uitrusting en zijn innovatief bedieningssysteem zet de MINI Cabrio een succesverhaal voort dat zo’n drie decennia geleden begon. Nadat het prototype op de British Motor Show in Birmingham in 1992 al enthousiaste reacties van het publiek had losgemaakt, werd voor het eerst een cabrioletversie aan de klassieke Mini toegevoegd. En ook na de herlancering van het merk hoefden de fans het niet te stellen zonder open-top rijplezier in typische MINI stijl. Sinds 2004 heeft de combinatie van kartgevoel en open-air fun veeleisende doelgroepen over de hele wereld in vervoering gebracht. Op sommige momenten was MINI’s open-top vierzitter de best verkochte cabriolet ter wereld.

De MINI Cabrio geniet vooral grote populariteit op de Duitse automarkt, gevolgd door de VS en Groot-Brittannië. Vooral in deze landen, maar ook in veel andere regio’s over de hele wereld, zal het nieuws over de geplande voortzetting van de modelgeschiedenis waarschijnlijk opzien baren. “Vorig jaar koos bijna één op de vijf MINI-klanten in Duitsland voor open-top rijplezier”, aldus Bernd Körber. “Dit toont het grote enthousiasme van de MINI gemeenschap voor een voertuigconcept als dit in de toekomst.”