Close

david brown oselli mini

David Brown een kleine Britse autofabrikant heeft bevestigd dat de nieuwe Oselli Edition Mini meer dan 100 pk uit de 1,4-liter getunede motor zal krijgen.

De aangepaste motor geeft 40 procent meer vermogen dan de voorganger die David Brown leverde. Het vermogen wordt op de voorwielen verplaatst middels een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Feit is dat de remastered Classic Mini nog geen 800 kilo weegt, ziet dit er op papier althans veelbelovend uit.

Het nieuwste handgemaakte model van de firma, dat 60 jaar na de lancering van de originele Mini arriveert, is samen met de klassieke autospecialist Oselli ontwikkeld om de sportieve classic Mini rijder(ster) aan te spreken.

De Oselli editie wordt wel in een beperkte oplage gemaakt. Er zullen er slechts 60 worden gebouwd. De Mini’s zullen ook beschikbaar zijn in een aantal op maat gemaakte kleurencombinaties, die allemaal beschikbaar zullen zijn met de optie om bijpassende helmen en kostuums te combineren.

“We zijn zeer verheugd om deze baanbrekende nieuwe samenwerking met Oselli aan te kondigen”, aldus David Brown, oprichter en CEO van het bedrijf. “Wij zijn experts op het gebied van autodesign en -engineering, terwijl Oselli onze gecombineerde kennis als specialist op lange termijn in het verbeteren van de prestaties van raceauto’s aanvult. De klassieke Mini heeft een rijke race geschiedenis en onze nieuwe auto, die binnenkort volledig onthuld zal worden, geeft klanten nog een extra reden om een Mini Remastered te willen bezitten.

Geïnteresseerde klanten kunnen de Mini Oselli bewonderen tijdens het Goodwood-revival festival later deze maand. De prijzen zijn inmiddels al wel bekend. De Oselli Edition met vier zitplaatsen kost 117.600 pond en de opgewaardeerde tweezitter kost 129.600 pond.