Close

Tien miljoenste Mini is een feit!

In zijn zestigste jubileumjaar vinkt Mini nog een ander gedenkwaardig moment af. In Oxford rolt namelijk de tien miljoenste auto van het merk van de productieband. Niet geheel toevallig is die speciale auto een unieke Mini 60 Years Edition.

De groen-zwarte driedeurs Mini heeft de grote eer om als de tien miljoenste Mini door het leven te gaan. Bijna de helft van die tien miljoen auto’s werd sinds de laatste eeuwwisseling gebouwd. Nadat de allereerste klassieke Mini in 1959 het levenslicht zag, wist Mini tot 2000 5,3 miljoen stuks van de klassieker aan de man te brengen.

 

In vergelijking met zestig jaar geleden is er natuurlijk wel het ‘een en ander’ veranderd bij het merk. Neem het portfolio dat nu vijf verschillende carrosserievormen telt. Vorig jaar wist het merk 400.000 mensen in 110 verschillende landen naar de dealers te trekken die naar huis gingen met een nieuwe Mini. Naast de huidige productielijn in Oxford, waar de driedeurs, vijfdeurs en station worden gebouwd, gebruikt Mini natuurlijk de Nederlandse fabriek van VDL NedCar waar de cabrio en Countryman worden gebouwd. Later dit jaar start in Oxford de bouw van de Mini Electric.

 

Bron: Autoweek.nl