Pagina 1 van 1

display temperatuur

Geplaatst: 06 jan 2020, 15:01
door Frankmini
hallo, de mini cabrio r57 van 2010 heeft een automatische airconditioning en nu zie ik dat het rechter cijfer en de letter C en bolletje van celcius niet oplichten. dus raden naar de juiste temperatuur ingesteld. het eerste cijfer en de ander displays op dit ronde kleine scherm doen het wel? iemand al meegemaakt ? fix ? :?

Re: display temperatuur

Geplaatst: 06 jan 2020, 17:08
door Robert
Wel eens gehoord dat bijvoorbeeld de radio- of toerenteller-display zo'n pixel-probleem heeft. De airco/heater paneel is precies zo'n zelfde soort display. Dus ook daar zal het best mogelijk zijn dat er pixels wegvallen.
Wellicht ken je een handige soldeertechneut die er mogelijkheden in ziet... anders toch het hele paneel vervangen. Let er op dat ook de toggle-switches onderdeel zijn van dat paneel. Het vervangende paneel moet dan dezelfde opties hebben als je huidige; zoals bijvoorbeeld wel/geen voorruitverwarming.
Er is verschil in pre-facelift met grijze 'draai'knoppen, of de facelift met zwarte drukknoppen voor temperatuur en ventilatorsnelheid.

Re: display temperatuur

Geplaatst: 07 jan 2020, 11:14
door Frankmini
hallo Robert, bedankt feedback. ik zal eens vragen aan mijn buurman. is een leraar voor garagisten. soms komt de graden celcius nog wel eens tevoorschijn. dit onderdeel nieuw kost 888 euro zonder plaatsing. is mij veel te veel. heb er 2 gezien exact voor mijn model op Ebay UK. en ook bevestiging gevraagd en hij vraagt 75 GBP. plus zendkosten.
daar komt dan nog de plaatsing bij dus gaat mij toch een 200 euro kosten moest ik het doen. voor 1 cijfer. maar ja het stoort mij.... jullie begrijpen wel waarom...

Re: display temperatuur

Geplaatst: 07 jan 2020, 11:23
door niekcarfreak
Als je googled op Pixelreparatie dan vindt je wat bedrijven die dit kunnen repareren.