Pagina 1 van 1

Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 06 feb 2019, 22:13
door rvink
Halo allemaal. Zojuist lid geworden omdat ik overweeg om een 2e hands Mini aan te schaffen. Op het forum al het nodige gelezen over de do’s en don’ts. Zelf ben ik totaal niet technisch dus twijfel enorm over de aanschaf van de Cooper S gezien het bouwjaar van april 2009. Hij staat te koop bij een Peugeot dealer, is ooit afgeleverd door Breeman Rotterdam maar onderhoud bij niet-dealer. Slim om aan te schaffen of ‘links’ laten liggen?

Link naar de auto: https://www.blauwendaal.nl/occasion/MIN ... 09/91JBS3/

Thanks alvast voor jullie reacties.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 06 feb 2019, 23:39
door Markos
Een Peugeotdealer is goed bekend met deze blokken, aangezien deze als THP ook in diverse PSA-producten ligt. Maar ik zou toch even vragen naar de garantievoorwaarden, met betrekking tot olieverbruik, distributie, hogedrukbrandstofpomp. Dit zijn dingen die tot hoge kosten kunnen leiden namelijk.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 07 feb 2019, 13:04
door rvink
Hoi Mark. Dank voor je reactie en tips. Ik ga er rekening mee houden. Gr, Raymond.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 07 feb 2019, 20:44
door dylanpower
Vragen naar garantie, er is sowieso een wettelijke garantie voor autobedrijven om garantie te bieden (ligt wel aan de staat en waarde van auto) maar bij je mini is de wettelijke garantie wel van toepassing.
Ik ga er vanuit dat het bedrijf wel deugt maar niet alle autobedrijven deugen. Mocht je tot een koopovereenkomst komen kijk dan even goed of er nergens ''gekocht als gezien'' staat. als dit er wel in staat dan probeert de verkoper de conformiteit(wettelijke garantie) te omzeilen.

Maak vooral een proefrit natuurlijk!

Voor de rest sluit ik mij bij Mark aan, olieverbruik etc. zijn vaak hoge kosten en kunnen voorkomen bij mini.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 07 feb 2019, 23:11
door rvink
Hoi Dylan. Dank voor je aanvullende informatie. Vandaag proefrit gemaakt met een techneut en de conclusie was al snel: niet kopen. De auto hield continue in zodra je gas gaf, hoog olieverbruik en issue met de koppeling. De zoektocht gaat verder. Gr, Raymond.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 08 feb 2019, 16:21
door dylanpower
Jammer.. maar inderdaad niet kopen! succes met de zoektocht.

Re: Potentiële Mini rijder

Geplaatst: 12 feb 2019, 21:15
door rvink
Inmiddels bij Mini Breeman een uitstekende Mini Cooper S 10th Anniversary gevonden. Technisch in zeer goede staat, volledig onderhoud gehad en inzichtelijk, geen schade en lage kilometerstand. Wel een wat grotere 'aanslag op het budget', maar dan heb je ook wat. Vrijdag a.s. mag ik 'm ophalen. :-)