Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Inleren sleutel + onthouden

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
Hiddyian
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mar 2018, 11:53

01 mar 2018, 11:59

Hallo allemaal,

Mijn naam is Hidde Heutink en ben al een half jaar trotse eigenaar van een R50 uit 2004.
Bijgeleverd zat een sleutel waarvan de batterij defect was, dus ik vandaag een 2020 batterij gesoldeerd en deze dus vervangen. (Verder geen sleutels met electronica)

Dus ik de sleutel inleren:
- Deuren op slot
- Sleutel op 1e contact
- Sleutel na een paar seconden uit het contact halen
- Unlock knop inhouden
- 3x op lock knop drukken
- Klik, klak, slot gaat dicht en dan weer open.

De auto reageert dus op de sleutel..

Ingeleerd... zou je denken.... maar ik kan de deur nog niet openen of afsluiten met mijn sleutel via de electronica.
Mijn vraag: mis ik iets?

Groeten,Hidde
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2498
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

01 mar 2018, 16:57

Wat bedoel je met "openen of afsluiten met mijn sleutel via de electronica"??
En welke Lock-button druk je in tijdens inleren? Hopelijk de knop op de sleutel, en niet degene op de middenconsole...
Als ie reageert op de sleutel, dan is het vreemd dat ie na het inleren niet afsluit/ontgrendelt. Dan lijkt het me dat er ergens iets meer kaduuk is als alleen een kapotte sleutelaccu.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”