Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Roadster dak

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
karretje
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 782
Lid geworden op: 03 dec 2005, 23:55
Locatie: koewacht

13 mei 2018, 08:36

Hai :zwaai
Ff tydje geleden dat ik hier was.
Maar ff n vraag over n roadster.
Ik heb er 1 op t oog. :roll:
Maar n electro mechanische kap staat erbij.
Ik heb t opgezocht maar ik kom er niet achter of t nou met de hand of electrisch ??
Zijn er nog dingen waar ik op moet letten bij n roadster...problemen van dat model enzzz
Zijn er die n roadster hebben of gehad ??tevreden over if juist niet??
Alle tips zijn welkom ook de negatieve.

Groetjes karretje
MINI...................................The best there is.
Gebruikersavatar
louisvdd76
Racende reporter
Berichten: 6227
Lid geworden op: 28 okt 2016, 23:10
Locatie: Molenhoek

13 mei 2018, 21:50

Ik heb zelf een roadster gehad. Qua looks en rijden een prachtige wagen.

Ik zou wel voor een S of JCW gaan. Ik had een S maar volledig naar JCW omgebouwd. Ik had een handkap. Voordeel is dat ik hem onder het rijden dicht kon doen vanaf de bestuurdersstoel.

Issues zijn er geweest met het magneetventiel van de oliepomp. (Algemeen MINI met N18 issue)
Verder was er met sommige een issue met de kap (schuurde tegen achterrand aan) dit is bij het normale onderhoud meestal door de dealers nagekeken.

Verder zijn er windschermpjes beschikbaar die je in de Rollbar kunt plaatsen. Afbeelding
Ik heb deze ontwikkeld en al 450 MINI roadster rijders wereld wijd gebruiken ze. Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”