Mini R53 uitlaat cutout

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
johniesu123
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
    Linux Chrome
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 feb 2020, 22:40

Mini R53 uitlaat cutout

17 apr 2020, 20:45

Goedendag beste leden, sinds kort heb ik een uitlaat cutout op mijn R53 geïnstalleerd, dit omdat ik het geluid een klein beetje harder wilde en meer pops wilde horen. De cutout is geinstaleerd na de katalysator, net achter het begin stuk van de catback uitlaat. Echter heb ik nu een paar vragen.
1. Zorgt het installeren van deze cutout voor vermogen daling? Tijdens het rijden van de cutout beetje open heb ik het gevoel dat de auto minder snel is als met de klep dicht. Mensen geven aan dat een uitlaat een beetje tegendruk nodig heeft, maar andere zeggen weer van niet, wie moet ik nou geloven?
2. Als de klep helemaal open is trilt de hele auto, vooral de ramen, dit is een van de reden dat ik nooit met de klep volledige open rijd, ook klink het geluid niet zo mooi. Maar is het normaal dat de auto hevig trilt als de klep volledige open is?
3. Nog een vraag is, is een cut out slecht voor de motor? Sommige mensen beweren dat als je de cutout te dicht bij de motor installeert, dat het slecht is voor de "exhaust valves". Klopt dit?
4. Allerlaatste, kom ik met dit cutout systeem door de APK? Heb namelijk gehoord dat je uitlaat volledige gasdicht moet zijn, neem aan de hoe dicht de cutout ook is, dat er toch wel wat lucht ontsnapt.

Voor de mensen die vragen waarom ik niet een goeie uitlaat systeem koop, nou op dit moment investeer ik het geld in het onderhouden van de auto, het huidige uitlaat systeem vind ik al mooi klinken, misschien dat ik later een andere uitlaat systeem er onder zet, op dit moment is het perfect voor mij. Alleen zit ik met zo veel vragen en zit het mij dwars.
In de link is te zien waar ik de cutout heb geïnstalleerd.

https://drive.google.com/folderview?id= ... iSvZuc0hZy

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”