Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

8-9 mei 2010: De Nacht van Weesp

DinkyToys
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 nov 2009, 18:38

09 mei 2010, 13:49

Er staan foto's van het evenement op www.autopics.nl.
winfried
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 48
Lid geworden op: 11 aug 2007, 00:08
Locatie: Hoogland

10 mei 2010, 22:53

Hoi daar,

we hebben de rit gereden en met een behoorlijk goed resultaat.
we zijn 4e geworden van de veel

ik heb een paar foto's van die site geplukt

volgend jaar kan ik niet maar het jaar erop ben ik erg zeker weer bij.


Afbeelding

Afbeelding
Drive fast and` Feel The Noise`
Afbeelding
24/7
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 75
Lid geworden op: 01 jan 2012, 09:46
Locatie: Almere
Contacteer:

15 mei 2012, 11:58

4e is zeker een nette prestatie, alleen in welke klasse is dit geweest? ik heb afgelopen nacht van weesp mee gedaan, erg leuk. volgende keer in de mini, in een team waarschijnlijk. een heel nieuw team zelfs met allen wat meer onervaren rijders maar ongetwijfeld een gezellig team.
Red ones go faster!
Plaats reactie

Terug naar “Events 2010”