Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Paceman Onderhoud

N1k0_VE
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 12 mei 2014, 11:45
Locatie: Bazel (Belgium)

27 jan 2015, 20:13

Ik zie dat er nog geen enkele post is over een Paceman of Countryman.
Maar mijn vraag is of er iemand onderhouds documenten heeft van 1 van deze?
Ik heb vroeger van mijn vorige Mini papieren gevonden hoe ik zelf dingen kon vervangen zoals alternator, batterij enz.. stap voor stap uitgelegd zoals ze deze in bmw garages hebben. Kan iemand mij helpen aan deze documenten te geraken?

alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Marcel Always Open
Cabrio-King
Berichten: 8521
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:18
Locatie: Pijnacker

11 feb 2015, 21:39

van de gen1 en de gen2 minis is de Bentley workshop manual de beste bron van zulke informatie.

Dan moet er toch ook eentje zijn gemaakt voor de Countryman/Paceman?
Gr, Marcel
Why straight when you can corner?
"The UJ flag and the chrome add another 100HP"
JosCountrymanCooper
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 969
Lid geworden op: 06 feb 2011, 20:55

12 feb 2015, 11:01

http://www.userguidearchive.com/m/mini- ... manual.pdf

En als je zoekt op "mini r60 repair manual" kom je nog meer tegen.
remmie1972
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 dec 2016, 22:58

31 mar 2018, 12:56

https://www.newtis.info

alle officiele info van BMW over BMW's en MINI's van alle jaren.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R60 (Countryman), R61 (Paceman)”