Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Uitvallen stroomtoevoer

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
Plaats reactie
gerrit1740
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 dec 2015, 10:50

03 aug 2018, 09:42

Goedendag,
Ik heb het volgende probleem met mijn r53 uit 2007:
van de week reed ik achteruit een parkeerplek op toen plotsklaps de stroom uitviel, ik had geen stuurbekrachtiging meer, de meters sloegen alle kanten op en de temperatuuraanduiding en klok waren van slag.
Nu gebeurde dit vandaag onder het rijden weer, heel even maar en toen ik de auto een keer uit zette en weer startte was het probleem weer weg.
Wie heeft er een idee wat dit kan zijn? Alvast bebankt.
Mvg Gerrit
Manick
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 970
Lid geworden op: 28 okt 2016, 07:42

03 aug 2018, 09:52

Controleer eerst de accu maar, vaak genoeg tegen gekomen dat die stuk is
DetailMotive
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 17
Lid geworden op: 29 jul 2018, 17:14

04 aug 2018, 16:21

Idd, even kijken of de accu wel genoeg stroom heeft. Desnoods ook even door meten en kijken of de dynamo nog genoeg stroom levert.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”