Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Vervangen kussen zitting sportstoel R55s

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

12 aug 2018, 19:12

Hello!
De zitting van de bestuurdersstoel van mijn MINI is naar mijn idee een beetje door aan het zakken. Daarom wil ik kijken of ik het schuimrubberen deel van de stoel kan vervangen. Volgens de webshop van Ekris is dit nog te verkrijgen, en niet heel duur. Dus ook vandaar dat ik het zo wil gaan proberen.
Ik kan alleen nergens online vinden hoe je de (leren) hoes van de zitting van de stoel af krijgt. Heeft iemand hier ervaring mee, of ergens een handleiding hoe je deze hoes kunt verwijderen en weer terugplaatsen?

Hierbij horende vraag is ook: hoe krijg je de clubkorting bij Ekris? Ik las ergens dat je bij een speciale webshop moet inloggen, maar ik heb geen enkel idee hoe of wat. Iemand een link/inloggegevens?

Bedankt alvast!
Gebruikersavatar
Daniel_S
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 938
Lid geworden op: 08 aug 2013, 23:26
Locatie: Odijk

12 aug 2018, 20:07

Hoi Casper

De link voor de Ekris webshop vind je hier : MINI Ekris / ekris.nl / MINIshop
https://r.tapatalk.com/shareLink?share_ ... re_type=sf

Voor kennis over bekleding zou je Cheek-o van cm custom (ook clubsponsor) eens kunnen benaderen. Wellicht dat hij wat tips heeft?

Succes

Gr
Daniel
Afbeelding
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1639
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

19 aug 2018, 00:52

Bestellen bij EKRIS is ook hier op het forum na te lezen : viewtopic.php?f=101&t=36274 in geval je geen taptalk gebruikt.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”