Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

De tweewielers.

Laat hier je (andere) niet MINI trots zien.
Plaats reactie
RobPt
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 dec 2018, 21:34
Locatie: Portugal
Contacteer:

30 dec 2018, 16:38

Twee 2-wielers zijn er ook nog.

Sinds een maand of 5 een Yamaha XT1200ZE (mijn 36ste motor tot nu toe :D )

Afbeelding

en de Harley Davidson Heritage Softail van mijn vrouw. (voor haar pas de 3de motor) Helaas is het voor haar afgelopen met motorrijden en wordt hij dus verkocht. We hebben hem nooit ingevoerd en hij staat daarom nog steeds op NL kenteken. Ik mag er niet op rijden zo lang hij op NL kenteken staat. Invoeren kost ca. €250 maar hij komt nooit door de geluidskeuring. Invoeren ga ik dus niet doen.

Afbeelding

Rob
Typefouten of grammaticale onjuistheden zijn ontstaan tijdens het verzenden van het bericht!
niekcarfreak
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 308
Lid geworden op: 28 okt 2016, 20:59

30 dec 2018, 18:20

36e motor :lol: Not normal!

Wij hebben allebei ook een motor gehad maar een paar jaar geleden beide verkocht. Rijden toch liever auto.
RobPt
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 dec 2018, 21:34
Locatie: Portugal
Contacteer:

11 jan 2019, 16:11

niekcarfreak schreef:
30 dec 2018, 18:20
36e motor :lol: Not normal!
Ach dat moet je relatief zien. Roberto heeft nu de bouwvallige leeftijd van 71 lentes. Begonnen met motorrijden op z'n 18de. Dat zijn dus nu 71 - 18 = 53 jaar en dat zijn weer 636 maanden. Dat levert op dat ik gemiddeld (636 : 36) 17.6 maanden met een motor deed. Valt best mee toch. :wink: Die 36 motoren zijn uiteraard diverse merken geweest en ik kocht ze nieuw of echt z.g.a.n.
niekcarfreak schreef:
30 dec 2018, 18:20
........... Rijden toch liever auto.
Not normal! :lol: :lol: :lol:
Typefouten of grammaticale onjuistheden zijn ontstaan tijdens het verzenden van het bericht!
Plaats reactie

Terug naar “Bevriende rides, je andere ride”