Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Mini panormadak rol gordijn

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

30 dec 2018, 22:24

Beste allemaal,

Mijn mini met panorma dak uit 2008 heeft zo rolgordijn wat de zon tijdens heet weer iets moet minderen.
Maar bij het uittrekken van het rolgordijn viel mij opende de lijmrand aan beide zijde los komt. Gevolg is dat het gordijntje niet meet strak in de rails hangt maar flodderig komt te zitten. Ik heb al gekeken naar zo rolgordijn bij ekris maar dat kost volgens mij alleen al voor de voorzijde 175 euro. Dus dat is een hoop geld voor een klein rolgordijn. Maar goed als dat het is dan moet het maar. Maar dan de inbouw daarvan valt dat mee of is dat een hele operatie ( Lees weer minimaal 500) lappen bij de bmw dealer . Of kan je dat zelf ? O ja het dak bediening ik niet meer want ben bang dat het dak niet meer sluit want dat valt iedere keer in de inklembeveiliging dus kan je dan toch dat gordijn vervangen of is dat dan niet meer mogelijk ?
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1639
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

31 dec 2018, 00:20

Hier kun je alles vinden vwb onderhoud/reparatie van je panoramadak:

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r56- ... lass-roof/

Succes,

Milco
Gebruikersavatar
CasR
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 237
Lid geworden op: 06 nov 2016, 08:15
Locatie: Breda
Contacteer:

31 dec 2018, 07:47

Rolgordijn is eenvoudig te wisselen. Als het glaspaneel is verwijderd dan kun je het rolgordijn eenvoudig eruit pakken en de nieuwe erin zetten.
Volgens mij heb ik nog een set rolgordijnen liggen, mocht je interresse daarin hebben!

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

02 jan 2019, 22:24

Beste wat is de link waar de rolgordijnen staan ?
Gebruikersavatar
CasR
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 237
Lid geworden op: 06 nov 2016, 08:15
Locatie: Breda
Contacteer:

06 jan 2019, 20:59

marktplaats.nl/m1356088526

Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk

Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”