Defecte binnenverlichting en kofferbakverlichting

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
atheunis
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 mar 2019, 19:52

16 mar 2019, 18:00

Ik heb een wazig probleem, waar de elektronikaspecialisten mss raad mee weten.
In het midden van mijn hemel zit de binnenverlichting die zou moeten reageren op het openstaan van een deur. Hiernaast zitten links en rechts een leeslampje. Deze werken goed. In de kofferruimte zit ook een lampje dat zou moeten reageren op het openen van de kofferdeksel en deze werkt net als de binnenverlichting niet. Natuurlijk geen grote ramp, maar ik wil snappen waarom niet. Ik heb beide buislampjes van 6w en 12 volt doorgemeten en deze zijn goed. Heb beide lamphouders doorgemeten en deze geven 10,5v (is al vreemd want de goedwerkende accu geeft 12v) sluit ik het lampje aan, meet ik helemaal geen spanning meer. Maar als ik de - verbind met de massa heb ik het juiste piepgeluidje. Dus denk ik aan een lek in de +... maar dit dan weer op 2 plaatsen?? Toevallig hè. Heeft iemand een idee over dit ‘probleem’
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1765
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

16 mar 2019, 23:23

Annemarie, je hebt dan geen lek in de plus maar je mist de massa/ground. Je geeft aan als je de min verbindt van de lamphouder met massa/chassis (dit is de - pool van je accu) dat het werkt. Het kan zo maar zijn dat het lampje in de kofferbak en die van de binnenverlichting dezelfde massa gebruiken.

Ik verwijs naar een site waar je alles kan vinden voor je MINI, voor wat betreft elektrische schema's werking en onderhoud:

Start page: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/

specifiek R50 Cooper Hatch: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r50-cooper-hat/

Binnenverlichting: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/r50- ... ht/s22tizy

Succes, daar ga je wel iotkomen :wink:
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”