VDL Nedcar officieel heropend door de Koning

Website, plaatjes, spy-shots, reclame, magazines, TV-series, films, de krant etc. over MINI.
Plaats reactie
Berthil
Site Admin
Site Admin
Berichten: 13428
Lid geworden op: 23 sep 2005, 18:04
Locatie: Sittard
Contacteer:

17 jul 2014, 15:17

Vandaag heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de fabriek van VDL Nedcar te Born officieel heropend. De Koning gaf hiermee tevens het startsein voor de productie van de nieuwe MINI in Nederland. Met het zetten van zijn handtekening in het gastenboek van VDL Nedcar heropende hij officieel de fabriek. Bijzonder hieraan was dat dit boek eerder werd getekend door zijn grootmoeder Koningin Juliana in 1968 (opening DAF Born) en zijn moeder Koningin Beatrix in 1995 (opening ‘De nieuwe fabriek’ NedCar). Na de openingsshow stapte de Koning samen met Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep, in de eerste MINI en reden ze naar de medewerkers en genodigden. Vervolgens overhandigde Joost Govaarts, directeur VDL Nedcar, de sleutels van deze MINI aan Dr. Andreas Wendt, directeur BMW Group Plant Regensburg - fabriek in samenwerkingsverband met VDL Nedcar in Born.

Herinrichting fabriek

Na de overname van NedCar door VDL Groep eind 2012, is gestart met het herinrichten van de autofabriek voor MINI productie in opdracht van BMW Group. VDL Nedcar medewerkers hebben hier samen met BMW Group en diverse toeleveranciers anderhalf jaar lang hard aan gewerkt: van bouwkundige aanpassingen tot logistieke veranderingen en het installeren van nieuwe productiefaciliteiten in onder andere de carrosseriehal, assemblagehal en de lakstraat. In februari 2014 werd bekend gemaakt dat het model dat VDL Nedcar voor BMW Group gaat produceren, de nieuwe MINI is. Dit jaar zullen enkele tienduizenden MINI’s in Born van de band rollen.

Medewerkers

Tijdens de overbruggingsperiode, van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2014, heeft VDL het inkomen voor alle 1.500 medewerkers van VDL Nedcar gegarandeerd. In deze periode zijn zoveel mogelijk mensen aan het werk gehouden. Zo hebben medewerkers meegewerkt aan de herinrichting van de fabriek, trainingen gevolgd bij BMW in Oxford, Leipzig en Regensburg, vrijwilligerswerk gedaan of zijn gedetacheerd geweest bij bedrijven binnen en buiten VDL Groep. Alle 1.500 medewerkers zijn inmiddels weer werkzaam bij VDL Nedcar. Het personeelsbestand is nu zelfs opgelopen tot ruim 2.200 medewerkers.

Foto: Sleuteloverdracht door Joost Govaarts (algemeen directeur VDL Nedcar) aan Dr. Andreas Wendt (directeur BMW Group Plant Regensburg - fabriek in samenwerkingsverband met VDL Nedcar in Born).
V.l.n.r. Wim van der Leegte (president-directeur VDL Groep), Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Joost Govaarts (algemeen directeur VDL Nedcar), Dr. Andreas Wendt (directeur BMW Group Plant Regensburg), Carel Bouckaert (technisch directeur VDL Nedcar), Dr. Johann Wieland (hoofd indirecte inkoop BMW Group) en Jan Mooren (directeur VDL Groep).


Afbeelding

Afbeelding
Berthil
Site Admin
Site Admin
Berichten: 13428
Lid geworden op: 23 sep 2005, 18:04
Locatie: Sittard
Contacteer:

17 jul 2014, 15:19

De NewMINIclub mocht erbij zijn. Foto's en een eigen verslag volgen vandaag nog.
De koning vond de airco het mooiste aan de MINI want het was heet vandaag :)
Berthil
Site Admin
Site Admin
Berichten: 13428
Lid geworden op: 23 sep 2005, 18:04
Locatie: Sittard
Contacteer:

17 jul 2014, 16:52

Berthil
Site Admin
Site Admin
Berichten: 13428
Lid geworden op: 23 sep 2005, 18:04
Locatie: Sittard
Contacteer:

17 jul 2014, 23:09

Persbericht MINI Nederland:

Koninklijke start Nederlandse MINI productie

Born/Rijswijk. Vandaag vierde Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de productiestart van de nieuwe MINI in Nederland. Met zijn handtekening in het gastenboek van VDL Nedcar heropende hij officieel de autofabriek in Born, waar nu werkgelegenheid is voor meer dan 2.000 medewerkers. Daarmee behoort Nederland weer tot de autoproducerende naties van Europa.

Na de openingsceremonie reden de Koning en Wim van der Leegte, president-directeur van VDL Groep, met een Nederlandse MINI de medewerkers en genodigden tegemoet. Onder hen Henk Kamp, Minister van Economische Zaken en Adrian van Hooydonk, de Nederlandse Senior Vice President Design van BMW Group die tekende voor het ontwerp van de nieuwe MINI: "Geweldig toch, een Brits icoon, met een Duitse eigenaar en gebouwd met Nederlands vakmanschap”.

Uitbreiding van de productie is een belangrijke stap in de implementatie van de wereldwijde groeistrategie van BMW Group. De groei van het merk MINI leidt tot behoefte aan additionele productiecapaciteit, als aanvulling op de capaciteit van de MINI fabriek in Oxford. VDL Nedcar is met vele jaren ervaring daarom de uitgelezen partner voor de productie van kwalitatief hoogwaardige automobielen.

Door verdeling van de productie van de nieuwe MINI tussen Oxford en Born kan het productienetwerk van BMW Group - 29 fabrieken in 14 landen op 4 continenten - flexibeler inspelen op de vraag naar andere modellen. De Engelse productiefaciliteiten blijven vanzelfsprekend het hart van de MINI productie.

First Born Edition. MINI viert de start van de productie in Born met een exclusieve MINI Cooper First Born Edition in een gelimiteerde oplage van 350 MINI's. Deze in Born gebouwde MINI's zijn zeer rijk uitgerust en speciaal gereserveerd voor de Nederlandse MINI dealers - de verkoop gaat binnenkort van start.

In 2013 zijn maar liefst 303.177 MINI’s geproduceerd. De fabriek in Oxford nam de productie van de nieuwe MINI, de Cabrio, de Clubman, de Clubvan, de Roadster en de Coupé voor haar rekening. De MINI Countryman en de MINI Paceman liepen van de band in de fabriek van MSF in Graz, Oostenrijk. Daarmee zijn sinds de comeback van het merk in 2001 al bijna 2,8 miljoen MINI’s geproduceerd.
Plaats reactie

Terug naar “MINI op het Web en in de Media”