Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Kachel ventilator vervangen

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
gerrit1740
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 dec 2015, 10:50

01 apr 2018, 19:30

Goedendag,

Mijn ventilator van de kachel geeft een piepend/ratelend geluid bij een bepaalde snelheid.
Heeft iemand een diy om deze te vervangen of na te kijken wat het probleem is?
Het gaat om een r53.
Alvast bedankt.

Mvg Gerrit
gerrit1740
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 dec 2015, 10:50

03 mei 2018, 15:34

Niemand ooit gedaan?
Gebruikersavatar
Daniel_S
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 938
Lid geworden op: 08 aug 2013, 23:26
Locatie: Odijk

04 mei 2018, 18:50

Is wel gedaan en ook een stuk over gepost (bijna zeker van). Maar weet niet meer wie. Ff zoeken al gedaan op t forum?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Mini-Gijs
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 398
Lid geworden op: 21 sep 2013, 13:11
Locatie: Zutphen

05 mei 2018, 14:47

Ik heb de kachel wel eens gerepareerd. Het kogeltje was van een klep afgebroken. Moest de het hele dashboard en stuur enz uitbouwen om de kachel te bereiken. Bleek een dop van een pen van boven in gevallen waardoor de klep blokkeerde en dus brak.

Is een klus die een beetje handig iemand makkelijk zelf kan doen als je maar tijd (8u), een goede set torks schroevendraaiers en doppenset en een beetje inzicht hebt.

Ik deed het iig onder de carport in minder dan een dag. Het onderdeel wat ik verving kostte €2.

Airco hoefde niet los.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”