Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Stuurwiel gekocht; fatsoeneren?

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
Jevin20
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 30 nov 2017, 23:43

29 mei 2018, 20:17

Beste Mini vrienden,

Ik heb een tweedehands sportstuurtje gekocht, maar nu zit ik met een probleem.
Ik heb eigenlijk niet het budget voor een fantastische Chico creatie, maar het stuurwiel ziet er niet puntgaaf uit. Zie hiervoor onderstaande afbeeldingen.

Afbeelding

Afbeelding

Nu is het zo dat ik denk dat het niet echt slijtage is. Als ik namelijk met wat vocht op het stuurwiel kom, komt de kleur weer wat meer terug. Nu is mijn vraag of jullie tips hebben? Waar kan ik dit mee reinigen... het mag natuurlijk niet uitdrogen, en ook niet glad worden...

Suggesties?

Ook ben ik op zoek naar multifunctionele knoppen en flippers voor dit stuur, met name de knoppen heb ik écht nodig!

Allemaal bedankt!
Jevin
Gebruikersavatar
louisvdd76
Racende reporter
Berichten: 6230
Lid geworden op: 28 okt 2016, 23:10
Locatie: Molenhoek

30 mei 2018, 15:37

Gliptone reiniger en conditioner als
het echt leer is.
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 911
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

30 mei 2018, 20:05

Flippers heb je alleen wat aan als je een automaat hebt.
Knoppen komen wel eens op Marktplaats en Ebay voorbij. Zag laatst nog een kompleet stuur zonder airbag met knopjes op MP voor 75€, niet duur en zag er goed uit, hoef alleen de airbag over te zetten. Let wel dat je de goede sleepring hebt met bedrading voor de knopjes. Daarna moeten de knoppen ook geprogrammeerd worden.

Hier een kompleet met sleepring: https://www.marktplaats.nl/a/auto-onder ... ousPage=lr
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”