Gezocht Mini enthousiast met vergaande auto kennis

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
McKentin
One wheel wonder
One wheel wonder
    unknown unknown
Berichten: 25
Lid geworden op: 22 jan 2019, 23:38

Gezocht Mini enthousiast met vergaande auto kennis

23 jan 2019, 17:56

Hey mede-leden,

Ik ben Mike, een nieuw lid en sinds kort de trotse eigenaar van een Mini Cooper 2004 1.6 model. Het is tevens mijn eerste auto..

Door mijn gebrek aan autokennis ben ik een beetje de boot ingegaan met de auto. Vanwege hoge km aantal en klein roestplekje op de onderzijde van de deur was de prijs erg schappelijk.

Eindstand onder de motorkap moet er het een en ander gebeuren waar een hoog prijskaartje aan zit ( gelukkig niet allemaal tegelijk) . Nu ben ik opzoek naar iemand met de juiste kennis en eerlijkheid, om mijn mini goed na te kijken wat er allemaal mis is en wat ik op korte termijn zou kunnen wachten. Hier kan ik natuurlijk ook voor bij een dealer terecht, al denk ik dat ik bij een liefhebber een eerlijker antwoord krijg. En dan kan ik voor mezelf bepalen is het de reparaties waard of niet.

Uiteraard tegen een af te spreken vergoeding en de eeuwige dank van een nieuwe mini liefhebber.

Tevens hou ik me ook aanbevolen voor tips richting een enigszins betaalbare en betrouwbare autospuiter voor wat klein reparatie werk ( denk ik).
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
    unknown unknown
Berichten: 2711
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

Re: Gezocht Mini enthousiast met vergaande auto kennis

23 jan 2019, 19:31

Hi Mike, welkom op het forum.
Jammer dat je gelijk wat problemen hebt met je nieuwe aanwinst.
Wat betreft je vragen... Je weet blijkbaar al dat er onder de motorkap wat moet gebeuren. Als het een motorisch ingreep is, dan vermoed ik dat degene die beoordeeld ook het blok uitelkaar wil zien om een goede prijsindicatie te geven. Zomaar op basis van geluidjes, ofzo kun je geen goede diagnose stellen.
Met het spuitwerk zou ik zelf wachten tot de MINI technisch gewoon weer goed is. Zou toch jammer zijn als je geld uitgeeft aan een spuiter, en uiteindelijk de techniek faalt, of te duur wordt om te repareren.
Er zijn naast de diverse dealers ook een aantal goede garages (en tevens sponsor van dit forum). Zie het kopje Sponsor-shop voor info.
Hopelijk gaat het helemaal goed komen met je MINI, en kun je straks mooie en veilige kilometers ermee rijden! :rijden
McKentin
One wheel wonder
One wheel wonder
    unknown unknown
Berichten: 25
Lid geworden op: 22 jan 2019, 23:38

Re: Gezocht Mini enthousiast met vergaande auto kennis

23 jan 2019, 19:55

Hey Robert,

Bedankt voor je vriendelijke bericht en het welkom heten! Gelukkig is wat er geconstateerd is niet het motorblok zelf. De monteur is een allround monteur en geen mini kenner, dat gezegd te hebben. Wat er voorals nu naar boven is gekomen is het volgende:

Koelvloeistofflens moet vervangen worden, rembekrachtiger (kan, maar niet dringend). Daarnast moet de versnellingsbak gereviseerd worden, stuurbekrachtingpomp heeft een lichte lekkage en op den duur de uitlaat vervangen. Aangezien de auto al 236k op de teller heeft wil ik er door een kenner naar laten kijken of het het wel allemaal waard is en wat er nog meer eventueel mis is.

Soms moet je je verlies nemen en verder kijken. Ik heb de namen Ben en Roy voorbij zien komen inmiddels naar Ben een bericht gestuurd.

-edit juiste KM stand, ik was even in de war met een andere die ik voorbij had zien komen.

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”