Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

parklane interieur

Net te laat voor dat koopje wat je zo graag wilde hebben of gevonden wat je zocht.
Gesloten
mr x
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 39
Lid geworden op: 03 jul 2010, 15:22
Locatie: biddingcity

22 aug 2017, 09:42

wie o wie heeft er een parklane interieur staan.
graag aanbieden met foto's en prijs
-Mini cooper S R53-
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1639
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

18 mei 2018, 12:35

Ik weet niet of je al voorzien bent maar anders even Davy Koppen contacten van GeaR53. Zijn gegevens mail/mobiel zijn op te zoeken op zijn Facebook pagina GeaR53. Andere mogelijkheid is Roy Spenkelink van www.autoSpenkelink.nl.

Andere mogelijkheid is nog bij MINI slopers/2de hands onderdelen miniparts24.nl of VTech Automotive in Gilze Rijen.

Mocht je voorzien zijn dan even dit onderwerp sluiten door een bericht te plaatsen met "mag slotje op"

Bvd.

Milco Schroevers
Beheerder
mr x
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 39
Lid geworden op: 03 jul 2010, 15:22
Locatie: biddingcity

22 mei 2018, 20:53

ik ben voorzien, mag slotje op
-Mini cooper S R53-
Gesloten

Terug naar “Verkocht/gevonden”