Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

MINI Clubman F54 zomerset

Net te laat voor dat koopje wat je zo graag wilde hebben of gevonden wat je zocht.
Gesloten
Ries
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2565
Lid geworden op: 05 okt 2006, 19:40
Locatie: Breda
Contacteer:

14 jan 2018, 22:57

Ik ben op zoek naar een goede zomerset voor de F54 in het zwart.
Bijvoorbeeld OEM 17” Net Spoke 519 of een 18” Star Spoke 521


Mocht je deze hebben en deze zomer voor iets anders willen gaan, let me know.
Afbeelding
Ries
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2565
Lid geworden op: 05 okt 2006, 19:40
Locatie: Breda
Contacteer:

01 feb 2018, 14:33

Inmiddels voorzien van een mooie set
Afbeelding
2Kaatjes
Be Mini
Be Mini
Berichten: 715
Lid geworden op: 09 jun 2013, 20:11

26 mar 2018, 19:27

Mocht je ondertussen toe zijn aan een mooie winterset, dan heb ik die in de aanbieding. De Clubman gaat eruit op zomerwielen. De winterwielen (MAK Jacky) met gewoon nieuwe Dunlops wintersport gaan anders stof happen in de garage...
Doe me vooral een berichtje als je er oren naar hebt. Set staat ook op Ministuff te koop op Facebook:https://www.facebook.com/groups/2023709 ... 8572244417
Lucky 7 :icon_top:
Afbeelding
Gesloten

Terug naar “Verkocht/gevonden”