Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Arden AJ5 (Jaguar/Daimler XJ40)

Laat hier je (andere) niet MINI trots zien.
Plaats reactie
RoyvdStad
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 11 aug 2017, 11:06
Locatie: Mehr DLD / Corfu GR
Contacteer:

11 aug 2017, 11:46

Beste forumleden,

Hierbij enkele foto's van mijn laatste aanwinst. Sinds jaren verzamel ik Jaguar's die eigenlijk altijd origineel zijn, chique en klassiek vol chrome. Echter in de jaren 80 was er een hele hype met name in Duitsland voor het tunen van luxe dure auto's en wat dus ook gedaan werd bij Jaguar / Daimler.

Het Duitse Arden begon eind jaren 70 met het tunnen van Jag's en ik heb daar altijd een zwak voor gehad. Vorig jaar kocht ik eindelijk zo'n foute Jag die door Arden AJ5 genoemd werd (had de fabriek verlaten als chique vol opties Daimler XJ 4 litre).

Zie hier wat foto's van een van mijn meest bijzondere auto's in mijn collectie.

Afbeelding

Afbeelding
De Arden AJ5 met Arden Range Rover.

Afbeelding

Afbeelding

Gr Roy
Verzamelaar van Britse en Italiaanse klassiekers.
JeffreyRS
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 146
Lid geworden op: 20 apr 2016, 21:31

11 aug 2017, 11:55

Erg mooi! Wat werd er zoal aangepast door arden? Is dit enkel optisch of ook motorisch?
RoyvdStad
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 11 aug 2017, 11:06
Locatie: Mehr DLD / Corfu GR
Contacteer:

14 aug 2017, 10:45

JeffreyRS schreef:Erg mooi! Wat werd er zoal aangepast door arden? Is dit enkel optisch of ook motorisch?
Dank je Jeffrey, motorisch meer vermogen wat precies geen idee. Hij is duidelijk sneller dan mijn andere XJ40.

Al ben ik gevallen voor het optische werk.
Verzamelaar van Britse en Italiaanse klassiekers.
Plaats reactie

Terug naar “Bevriende rides, je andere ride”