Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Bezoek onze MINIspeed Tuning Dag op 15 februari

Aanbiedingen en antwoorden op vragen bestemd voor deze sponsor.
Plaats reactie
BeekAutoRacing
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 06 feb 2018, 22:27
Locatie: Den Haag
Contacteer:

06 feb 2018, 22:34

Donderdag 15 februari houden we onze jaarlijkse MINIspeed tuning en rollenbankdag in de werkplaats van Beek Auto Racing in Den Haag. De gehele dag staat in het teken van MINI’s en de tuning van MINI’s.

We bieden MINI-rijders de optie om op Nederlands bekendste rollenbank het vermogen van hun geliefde bolide te verifiëren. We hebben 14 plekken voor de rollenbanktest beschikbaar en u kunt zich nu opgeven via het contactformulier op de MINIspeed website.

De kosten voor de rollenbank zijn 75 EUR (gratis als u softwaretuning afneemt) en mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. We kunnen u tijdens de dag helpen met het toepassen van specifieke softwaretuning op uw MINI en u antwoorden geven op technische vragen omtrent uw geliefde MINI.

Afbeelding

We zullen gedurende een dag een demonstratie geven van een 300pk-sterke tweede generatie MINI uitgerust met Manic Pre-Set tuning. Dat wordt een dynorun met aardig wat vuurwerk! Voor iedereen die op de dag zelf een tuningstage afneemt, krijgt direct 20% korting op de software-upgrade.

Wilt u graag nieuwe onderdelen voor uw MINI monteren, dan kunt u deze bij het personeel van Beek Auto Racing bestellen. We bieden u direct 30% korting op alle Cobra Suspension veren, 10% op een nieuwe ITG luchtfilter en 20% korting op het volledige aanbod spacers voor uw MINI. We kunnen deze upgrades direct voor u monteren in de werkplaats! De acties gelden alleen voor klanten die aanwezig zijn tijdens de dag.

We zien u graag bij Beek Auto Racing op donderdag februari 15. Het gebak en de koffie staan voor u klaar!
kokkel87
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 30
Lid geworden op: 22 mei 2017, 16:27

04 sep 2018, 10:55

Misschien wel weer tijd voor een mooie dyno dag actie.
Regina
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2017, 20:02

02 jan 2019, 21:05

Is er al bekend wanneer de jaarlijkse tuningdag van 2019 is?
Plaats reactie

Terug naar “Beek Auto Racing / Minispeed”