Winterbanden op velgen zonder spanningssensoren

Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

17 sep 2016, 13:54

Hallo ik ben Frans en rijd sinds een maand in een nieuwe countryman. Ik heb via marktplaats originele mini velgen met winterbanden gekocht. Nu realiseer ik mij pas later dat er geen sensoren in zitten.

Mijn vraag kan ik daarmee probleemloos mee rijden?




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2467
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

17 sep 2016, 14:00

De R60-Countryman gebruikt de ABS-sensoren om de verschillen in afrol tussen de wielen te meten.
Je hebt dus geen sensor nodig in/op de velg. Geen probleem voor je.
Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

17 sep 2016, 14:01

Bedankt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
veteraan
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 jan 2009, 16:19
Locatie: belgie

09 dec 2016, 20:09

Hallo , ik zit in hetzelfde schuitje , heb al geprobeerd om wintervelgen zonder spanningssensoren te inisializeren zonder resultaat , pegman is't bij gelukt ?
Alvast bedankt
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2467
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

09 dec 2016, 22:11

Doe je dat via je NAVI-scherm, of voer je het uit via de boordcomputer (knopje op de ruitenwisserhendel)?
veteraan
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 jan 2009, 16:19
Locatie: belgie

09 dec 2016, 23:46

Via navi scherm , staat zo in handleiding
Is via boordcomputer een andere oplossing ?
Of moet ik 4 sensoren aankopen om in de velgen te monteren (kan ook volgens Google) wel ong.70€/st
Bedankt voor snelle reactie
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2467
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

10 dec 2016, 12:45

De sensoren heb je alleen nodig voor de F-series... Alle R56/R60-series gebruiken de ABS-sensor voor meting van de wielomtrek.

Resetten van de melding via navi-scherm is denk ik hetzelfde als via de boordcomputer.

Hier klikken voor een beschrijving in het Engels voor beide mogelijkheden. Via boordcomputer en via navi...
Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

10 dec 2016, 16:22

veteraan schreef:Hallo , ik zit in hetzelfde schuitje , heb al geprobeerd om wintervelgen zonder spanningssensoren te inisializeren zonder resultaat , pegman is't bij gelukt ?
Alvast bedankt



Jawel alleen blijft het gelen lampje branden. Dit is logisch omdat hij de bandenspanning niet kan meten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
veteraan
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 17 jan 2009, 16:19
Locatie: belgie

10 dec 2016, 18:05

Paar pogingen gedaan en inderdaad het lampje van de banden blijft branden , het zullen dus nieuwe sensoren worden , volgens m'n bandenboer moet ik er niet van wakker liggen , hij kan ze inlezen enz.
Iedereen bedankt voor de respons
Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

10 dec 2016, 18:08

veteraan schreef:Paar pogingen gedaan en inderdaad het lampje van de banden blijft branden , het zullen dus nieuwe sensoren worden , volgens m'n bandenboer moet ik er niet van wakker liggen , hij kan ze inlezen enz.
Iedereen bedankt voor de respons

Prezies het rijd prima


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
frankie
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 9834
Lid geworden op: 29 okt 2016, 08:03

10 dec 2016, 20:43

Zoals Robert al aangeeft, de R60 Countryman gebruikt de ABS sensoren om de rolomtrek en daarmee indirect de bandenspanning te meten. Nieuwe sensoren gaan het probleem dus niet oplossen.
Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

10 dec 2016, 21:00

Dat klopt dus niet wat Robert zegt. Mijn auto ( bouwjaar 2016) vraagt echt banden met sensoren om de bandenspanning te kunnen meten. Nu brand er alleen een geel lampje en hoor je bij iedere start een signaal geluid omdat de auto de bandenspanning niet kan initiëren.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
speedy
NMC Legend
NMC Legend
Berichten: 24781
Lid geworden op: 28 dec 2006, 18:48
Locatie: Deventer

10 dec 2016, 21:03

ik kan mij niet voorstellen dat Robert ongelijk heeft


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Afbeelding
Pegman
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 16 sep 2016, 20:34

10 dec 2016, 21:10

Waarom gaat er dan een geel lampje branden van de bandenspanning en hoor je een geluidssignaal ?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
speedy
NMC Legend
NMC Legend
Berichten: 24781
Lid geworden op: 28 dec 2006, 18:48
Locatie: Deventer

10 dec 2016, 21:18

heb je gereset naar plaatsen nieuwe set?
Zoals Robert aangeeft is het alleen bij de F serie die sensoren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Exterieur”