Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Taxloss Mini!

Website, plaatjes, spy-shots, reclame, magazines, TV-series, films, de krant etc. over MINI.
Plaats reactie
Taxloss
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 jun 2017, 22:27

19 jun 2017, 17:23

Hallo allemaal,

Zoals beloofd zou ik mijn startpost dus nog even aanpassen. Mijn naam is Nicole en sinds begin juni heb ik een Mini.

De aanleiding voor een nieuwe auto was een beetje minder. Ik had de mijne uitgeleend en diegene heeft hem helaas totallos gereden.

Even iets over mezelf.
Ik ben 32 en werkzaam in het basisonderwijs. We zijn op dit moment druk om het schooljaar af te ronden. Daarnaast ben ik ook werkzaam bij de Algemene Onderwijsbond, een vakbond voor iedereen die in het basisonderwijs werkt.

De Mini is mijn vierde auto.
Daarvoor heb ik twee micra's gehad en een Mitsubishi Colt

De Micra brengt mij op het volgende ik ben 10 jaar lang voorzitter geweest van de micraclub. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan.
Micrafanclub.nl is een heel actief forum.
Is dat hier ook zo? Voor mijn gevoel is het hier vrij rustig.

Ik wens jullie een hele fijne dag !

Mocht je vragen en of opmerkingen en dergelijke hebben dan hoor ik het graag
Laatst gewijzigd door Taxloss op 11 jul 2017, 11:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Baseman
NMC shop beheerder
Berichten: 3122
Lid geworden op: 17 aug 2014, 09:08
Locatie: Helmond

20 jun 2017, 12:20

Ohh wat leuk :icon_top:
Ik heb het niet gezien, maar wel gehoord.
Nieuws stond in de woonkamer op, maar ik was in de keuken.
Het ging over een auto importeren vanuit het buitenland en jij melde dat het je 1000 tot 1500 euro gescheelt had bij de aankoop van de jouwe.

Ik zeg foto .... :mrgreen:
Groet Jos

You buy a MINI, you get a life style

Klik hier voor mijn SYR


Afbeelding
RemcoMINI
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 1033
Lid geworden op: 12 mei 2015, 18:03
Locatie: Gooische Matras

22 jun 2017, 10:04

Leuk! Staat er ergens een clipje on-line? Vast wel, zo ja... heb je een linkje. :)
"Orange is the happiest color!"

Afbeelding
Casper
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 3925
Lid geworden op: 01 nov 2012, 12:08
Locatie: Noord Holland

23 jun 2017, 21:20

[BBvideo 650,395]https://www.youtube.com/watch?v=zcGRYRX4Dxo[/BBvideo]


Heeft zeker wel wat :zon
Afbeelding

mods: dual oil catch can. M7 Vortex carbon hoodscoop, Carbon zijpanels/ achterspoiler/dashboard/pook/middentunnel/deurgrepen binnen en buiten, JCW Carbon spiegelkappen JCW Remmen/lerder dashboard/spoilertrim/extra tellers. Erbach achterstabistang. Chrome gone. Diff achter. ramen getint achter. Jap racing velgen 17 inch 8,25 J. MINI OEM dagrij LED verlichting. short antenna
Plaats reactie

Terug naar “MINI op het Web en in de Media”