Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Aanschaf mini one

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
Plaats reactie
yoro1945
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2018, 20:30

05 okt 2018, 20:38

Hallo,
Ik overweeg een mini one aan te schaffen voor mijn dochter. Het lijkt ons een leuke auto, klein snel en zuinig bovendien . Ideaal voor mijn nog studerende dochter. Ik twijfel nu voor welk model te gaan mkI of mkII. Graag zou il wat tips willen ontvangen waar je nu op moet letten. Ik lees veel over problemen met de versnellingsbak. De auto’s die ik
Nu zie hebben toch wel een redelijke km stand, zo tussen 160000-260000
Km. Waar moet je dan op letten? Wat zijn de zwakke punten?

Gr. Van deze mini newbee
Gebruikersavatar
Jetty
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 sep 2010, 16:02
Locatie: Leeuwarden

05 okt 2018, 20:48

Leuk klein en snel zeker maar zuinig kan je vergeten.
Gebruikersavatar
Daniel_S
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 933
Lid geworden op: 08 aug 2013, 23:26
Locatie: Odijk

05 okt 2018, 20:53

Leuk dat je aan het zoeken bent. Zoals elke auto heeft ook de mini haar eigenaardigheden. Met een beetje zoeken op het forum kom je al een en ander tegen.

Zuinig hangt natuurlijk van veel factoren af. Een cooper s zal idd niet de zuinigste zijn.

Een one of cooper houden het langer vol op een tank.

Wellicht staat er in de te koop hoek nog iets binnen budget? Van deze auto’s is op het forum vaak ook te zien hoeveel tlc er im gestopt is.
Succes met de zoektocht
Afbeelding
Gebruikersavatar
Carbon-black
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 166
Lid geworden op: 11 mei 2018, 22:14
Locatie: Aan het stuurwiel ;-)

06 okt 2018, 10:55

ik heb de mijne (een RC31/ cooper van 2003) eerder dit jaar gekocht met ca 180k km. Onderhoud was de laatste 5jr niet traceerbaar... zowel aanschafprijs (laag) maar ook de to do list (redelijk kostbaar) waren daar dan ook naar.


Verstuurd vanaf mijn SM-J320FN met Tapatalk

GREETZ,
P@rick
Gebruikersavatar
Carbon-black
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 166
Lid geworden op: 11 mei 2018, 22:14
Locatie: Aan het stuurwiel ;-)

06 okt 2018, 11:01

mwah... ik red 1:13 met mn cooper zonder erop te letten. Dat moet met een one toch ook wel lukken? of je dat zuinig noemt is natuurlijk wel subjectief Afbeelding
Jetty schreef: maar zuinig kan je vergeten.


Verstuurd vanaf mijn SM-J320FN met Tapatalk


GREETZ,
P@rick
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”