Tip om de bbq aan te steken?

Van alles en niet over de MINI (géén verkoop-topic).
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

Tip om de bbq aan te steken?

24 apr 2007, 19:22

Heeft er nog iemand een tip? Ik ben al een uur bezig om het ding aan de gang te krijgen. Ik gebruik hem voor het eerst, zo'n ding met een deksel erop. Ik heb aanmaakblokjes en briketten. De aanmaakblokjes branden met veel rook op en met de briketten gebeurt er vervolgens niet veel. Ik was het nu zat en heb er maar eens een scheut spiritus op gegooid en aangestoken en nu staat hij alweer 10 minuten als een gek te roken. :( Zou hij het nu wel gaan doen?
LUV2XLR8
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Barendrecht
Berichten: 2486
Lid geworden op: 25 sep 2005, 21:34

24 apr 2007, 19:32

:mrgreen: de ouderwetse bbq maak ik ook altijd aan met brandspiritus, ff lekker laten fikken...

Maar ook ik ben nu overstag gegaan en heb een gas bbq besteld voor weinig op www.bbqshop.nl :wink:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.
Gebruikersavatar
Blont-007
NMC Legend
NMC Legend
Locatie: Brabant <3
Berichten: 16100
Lid geworden op: 27 dec 2005, 20:36

24 apr 2007, 19:33

Haha kranten erin is ook geen succes. :mrgreen:

Afbeelding
ulyss
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Boortmeerbeek
Berichten: 1475
Lid geworden op: 27 feb 2007, 22:30

24 apr 2007, 19:40

wij hebben een barbecook, gaat perfect aan met kranten en dit zonder roken
SCUD
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Locatie: Vught
Berichten: 354
Lid geworden op: 30 jan 2007, 22:59

24 apr 2007, 19:43

Misschien wat V Power uit je tank zuigen...moet goed branden!!
Surreality Just Got Funky!
Ries
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Breda
Berichten: 2565
Lid geworden op: 05 okt 2006, 19:40

24 apr 2007, 19:47

ulyss schreef:wij hebben een barbecook, gaat perfect aan met kranten en dit zonder roken
Ik heb ook een barbecook maar de eerste 10 min wordt je toch wel uitgerookt.

@Peerkie alles inmiddels gaar of toch maar pizzatje besteld?
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

24 apr 2007, 19:49

Ik ben nog steeds bezig. Nu maar eens geprobeerd met nog meer spiritus en het deksel eraf. Als hij het nu nog niet doet zal ik de zooi maar in de oven gooien. :mad:
Gebruikersavatar
kwiebje
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 10546
Lid geworden op: 27 mar 2006, 22:50

24 apr 2007, 19:53

moet je minipaul even bellen :mrgreen: die weet van een rookbom een barbeknoei apparaat te maken :mrgreen: :mrgreen:
CooperS-lightningblue
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Bergen op Zoom
Berichten: 6360
Lid geworden op: 08 apr 2006, 10:10

24 apr 2007, 19:53

Je moet de deksel er ook pas op doen (met gat open voor zuurstof) als hij volledig in de hens staat met vlees erop.

Eerst deksel eraf. Genoeg kooltjes een paar aanmaak blokjes, wat spiritus en gewapper, dan komt het wel goed, vuurtje flink opstoken en genoeg kolen erbij pletteren als hij eenmaal aan is. Zou ongeveer 15 minuutjes moeten duren voor hij goed aan is.
Afbeelding
Gebruikersavatar
FastBunny
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Contacteer:
Locatie: Breda
Berichten: 1171
Lid geworden op: 18 nov 2005, 10:54

24 apr 2007, 19:55

Wat tipjes ;)

Leg de aanmaakblokjes onderop en leg hierboven op de briketten, bedek de blokjes niet helemaal anders krijg je alleen maar rook en geen vuur. Deze steek je vervolgens aan, en wacht tot ze goed gaat branden. Doe de deksel er vooral niet op anders dooft meteen het vuur. Als je aan de onderkant van de bbq een roostertje hebt die open en dicht kan, moet je deze op de stand open zetten.

Als het goed is houdt het vuur vanzelf op en dan zouden de briketten ook wit moeten worden en het geheel moet heet zijn :)

Succes :)
Afbeelding
Jenkins
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Sittard
Berichten: 2201
Lid geworden op: 15 mar 2007, 09:45

24 apr 2007, 19:59

Blont-007 schreef:Haha kranten erin is ook geen succes. :mrgreen:

Afbeelding

:lol: :lol: :lol:


Leuke buren zijn jullie!


:lol: :lol: :lol:
Peerkie
Be Mini
Be Mini
Locatie: Breda
Berichten: 449
Lid geworden op: 20 jan 2007, 22:13

24 apr 2007, 19:59

Dank je Kaj, maar ik heb het opgegeven voor vandaag (in de gebruiksaanwijzing stond dat het deksel er wel op moest, maar met de gaatjes open). Maar ook zonder deksel gebeurde er niks, alleen de aanmaakblokjes en de spiritus fikken en roken en als dat op is doen de briketten helemaal niks. Zijn nog wel van een duur merk!
Nou ja, ik heb nu de spullen inmiddels onder de grill staan. Volgend weekend maar weer eens verder experimenteren. Met andere kooltjes misschien.
Gebruikersavatar
snans
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: antwerpen
Berichten: 1460
Lid geworden op: 09 nov 2005, 18:16

24 apr 2007, 20:54

ik maak altijd eerst een houtvuurtje met klein hout. als dat brand gooi ik er voorzichtig wat houtskool over, en zorg dat het vuur niet helemaal afgedekt is.
tis belangrijk dat er zuurstof aan je vuur kan.

als je zo'n bbq hebt met een klein extra roostertje voor de as onderaan, maak ik daaronder eerst het vuur, leg ik het roostertje, en dan daar voorzichtig houtskool over.

brand steeds :)

succes !
Hans J
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Sliedrecht
Berichten: 1071
Lid geworden op: 01 dec 2005, 18:06

25 apr 2007, 11:53

En vooral geduld!!! (dus niet wachten tot je honger hebt)
Arjan
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Locatie: Amersfoort
Berichten: 7831
Lid geworden op: 25 sep 2005, 20:55

25 apr 2007, 12:19

of koop een Weber-BBQ :D
Lekker touren met de MINI CLUBMAN D Sparkling Silver-Silver-Silver

Terug naar “Kletshoek”